Garden Girls struikheide: geen bloemen maar knoppen

Garden Girls struikheide: geen bloemen maar knoppen

Met de Garden Girls struikheide (Calluna vulgaris) is iets bijzonders aan de hand: de bloemen komen niet uit, maar blijven in de knop. En dat heeft een bijzonder effect! Deze knopheide bloeit daardoor veel langer door dan de normale struikheide met open bloemen. De onweerstaanbare Garden Girls vind je nu volop bij GroenRijk. 

 

Speling als veredeling

Bij heideplanten komt een speling van de natuur soms spontaan voor. De kwekers van Garden Girls ontdekten struikheide waarvan de knoppen niet helemaal waren opengaan en gebruikten deze eigenschap om mee door te kweken. Het grote voordeel van deze struikheide is dat ze, in een poging om toch nog bestoven te worden, langer bloeit. Uiteindelijk maakt de plant geen zaden aan, maar door te stekken kan de knopheide toch worden gekweekt. Inmiddels zijn er al vele soorten.  

 

Beetje zuur

De Garden Girls houden, net als andere heideplanten, van zure grond. Je kunt ze plaatsen bij andere zuurminnende planten zoals Rhododendron, magnolia of hortensia. Maar je kunt ook zelf een ruim plantgat vullen met een mengsel van tuinturf en aarde. Óf kies voor bij GroenRijk verkrijgbare kant-en-klare heidegrond. Maak het jouw Garden Girls helemaal naar de zin met een plekje in de zon of halfschaduw. In maart snoei je de takken tot een derde van de plant. Er moet nog wel wat groen loof overblijven. 

 

Zorgeloze Garden Girls

De Calluna vulgaris Garden Girls bloeit tussen juli en november en kan ook goed tegen regen, mist en vorst. Afhankelijk van de soort knopheide worden de planten rond 50 centi-meter hoog. Daardoor vind je vast makkelijk een plekje voor deze verfijnde knopheide. 

 

Je gaat vast van de Garden Girls houden!

De liefelijke knopjes van knopheide hebben een grote aantrekkingskracht én het is ook nog een makkelijke plant. Reden genoeg om bij GroenRijk wat potten met Garden Girls mee te nemen! Dit maakt ze onweerstaanbaar:

  • Door de bescheiden bloei past deze heidesoort bij veel andere tuinplanten.
  • Knopheide bloeit tot in november.
  • De planten zijn winterhard.
  • Regen, hagel en vorst zijn geen probleem.
  • Zelfs in een pot overleeft knopheide gure tijden.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...
De kleurrijke Cyclaam

Cyclamen ruiken een beetje naar viooltjes. Wie daar niet gelijk een geurbeleving bij heeft, kan het beste denken aan honing. Aan zijn viooltjesgeur dankt de Cyclaam wellicht zijn bijnaam Alpenviooltje. Niet alleen de heerlijke geur maakt de Cyclaam tot een echte herfsttopper…

Kleurrijk: Bont het najaar in!

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis of in je tuin. Uit dit knolgewas groeien fiere bloemen met helder rode...

Lees meer...
Bosviolen blijven maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het bosviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij is wat kleiner en verfijnder dan...

Lees meer...