De Chinese roos, een extreme eyecatcher

De Chinese roos, een extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus moscheutos 'Extreme' vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

 

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensis). De Moscheutos 'Extreme' is met 1 tot 1,5 meter een vrij laagbloeiende hibiscussoort die enorme schotelvormige bloemen vormt met een diameter van wel 20 cm. Deze heester komt pas vanaf juli tot volle bloei en toont je tot de eerste nachtvorst in de herfst haar geweldig grote kleurrijke bloemen. Ze is vorstbestendig, verliest in de winter wel haar diepgroene bladeren, maar die komen in het voorjaar gewoon weer terug.

 

Hoofdrol in je tuin

Vooral in een bak of pot op je terras of balkon komt deze Hibiscussoort mooi tot haar recht. Maar ook in je tuin in de volle grond is ze met haar grote kleurige bloemen een extreme eyecatcher. Gun haar daarom een opvallende rol. Zet haar in de halfschaduw of op een lekker licht plekje, maar zorg wel dat ze goed is afgeschermd voor de wind en in de winter niet in vochtige grond staat. Bijen en vlinders brengen graag een bezoek aan de verleidelijke bloemen in verschillende kleuren.

 

Lekker lang doorbloeien

Als je lang wilt genieten van de bloemen van de Hibiscus moscheutos 'Extreme', volg dan deze tips voor een optimale bloei:
•    Plant de heester in je tuin in voedingsrijke, goed doorlatende grond.
•    Geef deze hibiscus tijdens de bloei regelmatig wat extra mest. Planten in pot houden in de bloeiperiode wel twee keer per maand van wat vloeibare plantenvoeding.
•    Geef haar vooral in de eerste maanden regelmatig water. Daarna heeft ze geleidelijk minder nodig, maar laat de grond vooral niet uitdrogen.
•    Uitgebloeide bloemen kun je voorzichtig weghalen.

 

Lastige keuze

De 'Extreme' heeft veel kleurrijke ondersoorten die allemaal wel een opvallend plekje in je tuin of op je terras verdienen. Zo geeft bijvoorbeeld de 'Extreme Pink' je diep rozerode bloemen, de 'Extreme Fireball' knalrode schotelbloemen en de 'Extreme Jolly Heart' heeft helder witte bloemen met een rood hartje. Succes met kiezen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...
De kleurrijke Cyclaam

Cyclamen ruiken een beetje naar viooltjes. Wie daar niet gelijk een geurbeleving bij heeft, kan het beste denken aan honing. Aan zijn viooltjesgeur dankt de Cyclaam wellicht zijn bijnaam Alpenviooltje. Niet alleen de heerlijke geur maakt de Cyclaam tot een echte herfsttopper…

Kleurrijk: Bont het najaar in!

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis of in je tuin. Uit dit knolgewas groeien fiere bloemen met helder rode...

Lees meer...
Bosviolen blijven maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het bosviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij is wat kleiner en verfijnder dan...

Lees meer...