Spathiphyllum 'Sweet Lauretta' bloeit uitbundig

Spathiphyllum 'Sweet Lauretta' bloeit uitbundig

Tussen de grote bladeren van de kamerplant Spathiphyllum 'Sweet Lauretta' groeien regelmatig lekker veel grote aronskelk-achtige witte bloemen. Deze jungleplant is luchtzuiverend, makkelijk in onderhoud en past op verrassend veel plekken in je huis. 

 

Veel ‘lepeltjes’

Oorspronkelijk komt de wilde Spathiphyllum vooral voor in het Amazonegebied in Zuid-Amerika waar ze op de bodem van het regenwoud groeit. De gekweekte soort valt dankzij haar grote, wat geribbelde diepgroene bladeren en witte aronskelk-achtige bloemen gelijk op in je huis. Vanwege de vorm van het witte bloemblad wordt ze ook wel lepelplant genoemd. De bijzondere Spathiphyllum 'Sweet Lauretta' heeft een mooie matgroene kleur, geeft lekker veel bloemen, groeit relatief snel en wordt zo’n 100 tot 110 cm hoog.

 

Overal thuis

Het leuke van de Spathiphyllum is dat je haar op verschillende plekken in huis kunt zetten, zolang ze maar niet in direct zonlicht staat. Plaats haar daarom wat verder van het raam. Ze doet het zelfs goed in de schaduw en ook in de badkamer heeft ze het prima naar haar zin. Met haar grote bladeren zuivert zij ook nog eens op elke plek de lucht voor je. De stijlvolle witte bloemen aan lange steeltjes kunnen weken tot wel maanden lang bloeien. Als je haar goed verzorgt, komen er na enkele maanden gewoon weer nieuwe bloemen op!

 

Lekker makkelijk

  • De Spathiphyllum is gek op water. Als je daar rekening mee houdt en deze tips volgt, blijf je lang van haar genieten. 
  • Houd de wortelkluit altijd wat vochtig. Als de bladeren wat slap gaan hangen, geef je waarschijnlijk te weinig water.
  • Deze jungleplant houdt er, vooral in de wintermaanden, van als je haar af en toe besproeit met de plantenspuit.
  • In de lente en zomer doe je de lepelplant om de 6 tot 8 weken plezier met wat plantenvoeding voor bloeiende kamerplanten in het gietwater.
  • Kleuren de bladeren geel? Dan krijgt de plant mogelijk te veel zonlicht. Als de bloemen groen kleuren, krijgt ze juist te weinig licht.
  • Was je handen even als je bladeren hebt beetgepakt. Deze plant is licht giftig.

 

Verpotten of scheuren

De Spathiphyllum 'Sweet Lauretta' heeft na zo’n twee tot drie jaar behoefte aan een grotere pot. Het liefst doe je dit in de lente. Je kunt er ook voor kiezen om de kluit te scheuren: dan heb je gelijk twee prachtige planten!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...
De kleurrijke Cyclaam

Cyclamen ruiken een beetje naar viooltjes. Wie daar niet gelijk een geurbeleving bij heeft, kan het beste denken aan honing. Aan zijn viooltjesgeur dankt de Cyclaam wellicht zijn bijnaam Alpenviooltje. Niet alleen de heerlijke geur maakt de Cyclaam tot een echte herfsttopper…

Kleurrijk: Bont het najaar in!

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis of in je tuin. Uit dit knolgewas groeien fiere bloemen met helder rode...

Lees meer...
Bosviolen blijven maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het bosviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij is wat kleiner en verfijnder dan...

Lees meer...