Laagblijvend siergras

Laagblijvend siergras

Wuivende siergrassen vormen een mooie toevoeging aan de planten in je tuin of op je balkon. Laagblijvend lampenpoetsersgras domineert niet, maar past met zijn zachte pluimen en smal blad makkelijk bij de andere planten. Probeer het effect uit en geniet het hele jaar door van deze sfeermaker.

Voor de sier 

Pennisetum alopecuroides 'Hameln' is een laagblijvend siergras met opgaande groei, smal blad en volle, zachte aren die sierlijk wat over de plant hangen. Dit lampenpoetsersgras wordt gemiddeld 70 tot 80 cm hoog. Het is een opvallend siergras dat goed combineert met andere planten zoals Sedum, Verbena, Rudbeckia, Artemesia, heide en herfstanemoon. De Pennisetum 'Hameln' kun je ook als pol prima op een plek in zijn eentje de aandacht laten trekken. Hij is er zeker mooi genoeg voor.


Charme in ieder seizoen

Dit mooie siergras heeft in ieder seizoen wel iets bijzonders te bieden. Zo verloopt de metamorfose:

  • Opvallend in de zomer

De Pennisetum 'Hameln' bloeit vanaf juli met lichtbruine tot lichtroze bloemaren.  Als het lang droog is, geef je wat extra water, dan verkleuren de bladeren minder snel.

  • Kleur in de herfst

De bloemaren bloeien tot en met september/oktober. Het blad verkleurt naar een groengele kleur en geeft hiermee de tuin of het balkon een extra boost. Breng in het najaar een mulchlaag aan of leg wat stro bij de voeten. 

  • Nog lang blad in de winter

De Pennisetum alopecuroides 'Hameln' verliest pas aan het einde van de winter zijn blad en is winterhard tot wel -7 graden. Met de beschermlaag die je in de herfst hebt gegeven voorkom je eventuele bevriezing van de wortels.

  • Nieuw leven in de lente

Het lampenpoetsergras begint nu weer aan een groeispurt. Snoei vanaf maart de uitgebloeide bladeren en aren af tot 10 cm boven de grond. Zo krijgt de plant een goede impuls om weer mooi nieuw blad te gaan maken.

Hier voelt lampenpoetsersgras zich lekker

Oorspronkelijk komt dit siergras komt uit Noord-Amerika, waar het op doorlatende, niet te arme grond staat. Geef het een zonnige en warme plek en let er bij het planten op dat hij niet in de schaduw van bomen of struiken komt te staan. Als je meer planten bij elkaar zet, heb je een plantafstand van ongeveer 45 cm nodig, dat is drie tot vijf planten per m2. Gebruik bij het planten potgrond voor een lekkere start.
 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...
De kleurrijke Cyclaam

Cyclamen ruiken een beetje naar viooltjes. Wie daar niet gelijk een geurbeleving bij heeft, kan het beste denken aan honing. Aan zijn viooltjesgeur dankt de Cyclaam wellicht zijn bijnaam Alpenviooltje. Niet alleen de heerlijke geur maakt de Cyclaam tot een echte herfsttopper…

Kleurrijk: Bont het najaar in!

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis of in je tuin. Uit dit knolgewas groeien fiere bloemen met helder rode...

Lees meer...
Bosviolen blijven maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het bosviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij is wat kleiner en verfijnder dan...

Lees meer...