Frivole violen

Frivole violen

Hoe kun je de lente beter aftrappen dan met een bakje violen? Ze zijn kleurig en bloeien uitbundig. Viooltjes zier er fragiel uit, maar ze kunnen juist veel hebben. Bij GroenRijk vind je de grootbloemige F1 violen én de schattige Viola cornuta in allerlei kleuren en kleurcombinaties. Volop keus dus! 

 

Veel soorten

Er bestaan ruim 400 verschillende soorten violen in allerlei kleurschakeringen. De grootbloemige F1-Hybriden (Viola F1) zijn door de manier waarop ze zijn gekweekt sterk en gelijkvormig. De bloemen vallen extra op, bedekken bijna het onderliggende groen en zien er mooi en evenwichtig uit. De kleinbloemige Viola cornuta is wintergroen en een natuurlijk en verfijnd ogend viooltje. Als bonus is dit plantje ook nog meerjarig. Met beide soorten violen heb je alles in huis om extra uitbundig de lente te starten.

 

De vele voordelen van violen:

  • Violen bloeien lang en ook nog eens zeer uitbundig. 
  • Ze geven enorm veel kleur aan het begin van de lente. 
  • Er is veel keuze in kleur en kleurstellingen.
  • Violen matchen goed met alle tuinstijlen.
  • De plantjes kunnen tegen sneeuw en nachtvorst.
  • Voor weinig geld heb je al een hele tray.

 

Vrolijk van violen

Violen staan prachtig in een schaal op een tuintafel, maar ook in bakken of hangzakken aan een muur of balkonreling. Zorg dat je de violen lekker in het zicht plaatst. Als je dan naar buiten kijkt, word je meteen vrolijk. Ook voor mensen die van een natuurlijke tuinstijl houden, zijn violen een aanwinst. Als je de kleinbloemige viooltjes in groepjes bij elkaar zet, bijvoorbeeld onder een boom, ziet je tuin er in een handomdraai zonnig en spontaan gevormd uit, alsof ze er uit zichzelf zijn neergestreken. 

 

Bespeel je violen

De verzorging van violen is erg makkelijk: 

  • Laat je violen na aankoop eerst een nachtje in de schuur staan om te acclimatiseren.
  • Violen kunnen in de zon en halfschaduw staan. 
  • Bakken en hangzakken geef je een tot twee keer per week water en eens per 14 dagen wat vloeibare plantenvoeding.
  • Als je potgrond gebruikt, hoef je de eerste 6 weken niet bij te voeden.
  • Voor een langere bloei verwijder je steeds de uitgebloeide bloemetjes.|
  • Als je wilt dat de violen zich uitzaaien, laat dan enkele uitgebloeide bloemen zitten. 

Makkelijker dan tuinieren met violen is bijna niet mogelijk. Vrolijk voorjaar!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...
De kleurrijke Cyclaam

Cyclamen ruiken een beetje naar viooltjes. Wie daar niet gelijk een geurbeleving bij heeft, kan het beste denken aan honing. Aan zijn viooltjesgeur dankt de Cyclaam wellicht zijn bijnaam Alpenviooltje. Niet alleen de heerlijke geur maakt de Cyclaam tot een echte herfsttopper…

Kleurrijk: Bont het najaar in!

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis of in je tuin. Uit dit knolgewas groeien fiere bloemen met helder rode...

Lees meer...
Bosviolen blijven maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het bosviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij is wat kleiner en verfijnder dan...

Lees meer...